Over ons

Inloggen

Koen Batsleer woonde een vijftal jaar in Chili.  Terug in Belgiё startte hij samen met broer Bart wijnimport Chileboutique op en ze zijn ondertussen een gerenomeerde invoerder van Chileense en Argentijnse wijnen uit boutique wineries, kleinschalige wijndomeinen met veel aandacht voor terroir. Met zorg geselecteerd zodat de belangrijkste wijnstreken vertegenwoordigd worden door de meest karaktervolle domeinen. Chileboutique presenteert diverse wijnen met elk een eigen stijl: een unieke samensmelting van druivenras, terroir en expertise van de wijnmaker.

Ons bedrijfsgebouw is een kruising tussen een industriële warehouse en een moderne wijnwinkel.

Wijnen staan centraal. Vooral Chileense, maar ook andere Zuid-Amerikaanse producenten, o.a. uit Argentinië, verdienen hun plaats. Kleine, artisanale wijngaarden met veel aandacht voor de terroir waar de wijn gemaakt wordt. Karaktervolle en exclusieve wijnen aan betaalbare prijzen, dat is onze specialiteit!

Naast wijnwinkel zijn we ook wijnbar en evenementencentrum voor organisaties, ondernemers en bedrijven die iets willen organiseren rond Zuid-Amerikaanse cultuur en gastronomie, zoals seminaries, degustaties, foodpairing. We importeren daarom sinds kort ook diverse gourmet producten: zeevruchten, olijf- en avocado olie, schuimwijn en pisco.

Wijn blijft echter onze dada. Daarom bieden we steeds een aantal wijnen per glas aan die in optimale condities kunnen gedegusteerd worden.

Op zomerse dagen kan je van een glaasje genieten op ons grote terras of onze binnenpatio.